DECEMBER

” Le kdo od nas je tak junak, da se ni vsaj enkrat v življenju pogledal v ogledalo ter si v njem zaželel videti podobo lepega, uspešnega, srečnega in med ljudmi sprejetega človeka? Vse te lastnosti, ki so tako naravne, a včasih tudi težko dosegljive, imajo zelo velik pomen za odraščajočega otroka. Občutljivo obdobje odraščanja lahko v otroku poraja tisočera vprašanja o samem sebi, ki ga begajo in strašijo. Grdi raček, v naši priredbi zgodbe pravljičnega mojstra otroških domišljij Hansa Christiana Andersena, išče odgovore prav na ta vprašanja. Otroci skozi nepozabno, kuturno-vzgojno doživetje, pridobivajo pozitiven odnos do sebe ter vero v svoj napredek in lastno identiteto. “
Vir:  https://www.forbetterworld.si/gledaliske-predstave/

S to predstavo Ekološko – kulturnega društva za boljši svet, smo z odlično odigrano predstavo, začeli novo leto z veliko iskrenega  smeha, ki upamo da ga bo v novem letu čim več.
Nekaj utrinkov na spodnjih fotografijah…

Že tradicionalni pohod lučkami smo letošnje leto izpeljali malo drugače. V popoldanskem času smo se zbrali pred vrtcem, kjer so otroci prevzeli svoje lučke, ki so jih izdelali v vrtcu. Ko smo bili vsi zbrani smo odšli na pohod, ki nas je vodil čez Štajnhof in Hriberco ter nazaj do vrtca, kjer nas je čakal tople čaj in piškoti, ki smo jih  prav tako pripravili v vrtcu. Po toplem čaju in sladkanju s piškoti je bil ravno pravi čas za ogled stojnice “bazarja” z izdelki, ki so jih pravile vzgojiteljice, seveda je bil prispevek za izdelke prostovoljen. Nekaj izdelkov je na voljo še v vrtcu, kjer jih lahko vzamete s prispevanjem  prostovoljnega prispevka.
ISKRENA HVALA VSEM, KI STE PRISPEVALI.

Utrinke čarobnega pohoda z lučkami na spodnjih fotografijah,…

DEDEK MRAZ V VRTCU

Letos nas je Dedek mraz obiskal v vrtcu, v vsaki skupini posebej. Najprej je obiskal najmlajše Mehurčke, jim povedal zgodbico in jim razdelil darila. Nato se je odpravil do skupine Žogic, kjer je otrokom pripovedoval prigodo o Božičku, otroci pa so mu zapeli tudi pesmico, na koncu pa je še razdelil darila. Takoj za tem so Dedka Mraza priklicali otroci skupine Balončki, kjer jim je pripovedoval zgodbo iz žepa in seveda tudi njim razdelil darila. Nato pa se je Dedek Mraz odpravil še v skupini Pikapolonice in Vetrenice, kamor so ga prav tako otroci glasno priklicali in tudi njim je pripovedoval zgodbico ter jim razdelil darila.

Dedek Mraz HVALA za tvoj obisk in upam da se vidimo tudi naslednje leto.

    

 

V začetku meseca decembra nas je obiskala “zobna sestra” Katja iz ZD Slovenske Konjice. Najprej nam je pripovedovala zgodbico o škratih, ki vrtajo naše zobe in povedala katera hrana je za zobe zdrava. Na zobeh psička Pikija nam je pokazala kako se pravilno ščetkajo zobje, nato so Pikiju  zobke ščetkali tudi otroci. Gospa Katja je nato posamezno  povabila otroke in jim pokazala pravilnega ščetkanja z njihovimi zobnimi ščetkami. Nekaj utrinkov na fotografijah,….

Tako kot vsako leto, nam je čarovnik Andrej, tudi letos, s svojo čarovniško predstavo, popestril decembrske dan. Pri “čaranju” smo mu pomagali tudi otroci in vzgojiteljice. Nekaj ujetih utrinkov na spodnjih fotografijah…